Kom i kontakt med en bygglovhandläggare

LÄS MER

Den här e-tjänsten är till för dig som önskar rådgivning inför ett byggprojekt. 

Vi kan ge rådgivning kopplat till frågor om lov, anmälan, förhandsbesked och strandskydd. Du kan inte lämna in en ny ansökan eller anmälan till oss via den här e-tjänsten.

OBS! Vi har just nu extra hög arbetsbelastning med begränsad tid för rådgivning. Vår svarstid än därför längre än normalt. Vi hoppas att du har förståelse för detta. Vi besvarar alla frågor i turordning.

Prova gärna vår nya e-tjänst Bygglovguiden- ett verktyg för dig som vill veta mer om lov, anmälan, förhandsbesked och strandskydd.

I Bygglovguiden får du svar på vad som gäller inför många typer av byggprojekt. Här får du även beskrivning av vilka handlingar som du behöver lämna in och hur vår handläggning går till. Du hittar du även alla aktuella e-tjänster för att skapa en digital ansökan eller anmälan till oss.

Mer information om exempel på byggprojekt, ta del av vad olika ritningar innebär, vad det kostar med mera finns på Sundsvalls kommuns hemsida under Bygga nytt, ändra eller riva.

 

Bra att veta:

  • Har du frågor om ett pågående ärende hos oss på bygglov? Ta kontakt med din tilldelade handläggare eller inspektör eller skicka ett mejl till bygglovavdelningen. Kom ihåg att kolla din mejl - vi håller dig uppdaterad om ditt ärende under förutsättningen att du angett en e-postadress i din ansökan/anmälan.
  • Tänk på att det inte går att lämna in kompletterande handlingar i ett pågående, registrerat ärende via den här e-tjänsten. Om du vill lämna in kompletterande/extra handlingar behöver du skicka ett mail till bygglovavdelningen. Ange i mejlet till vilket ärende handlingarna ska registreras.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa