Intresseanmälan räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB)

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Vill du ha möjlighet att göra skillnad och hjälpa de som behöver hjälp där du bor eller arbetar? Kom och jobba som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB), det som också brukar kallas deltidsbrandman.

Lämna intresseanmälan genom att starta e-tjänsten. Du kommer att  besvara några frågor för att vi ska kunna bedöma om det är möjligt för dig att jobba som räddningstjänstpersonal i beredskap. 

Medelpads räddningstjänstförbunds (MRFs) vision är ett tryggt och säkert samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Inom många områden ligger vi i framkant i ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet. Vi eftersträvar ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service.

Du ingår i deltidsstyrkan på lämplig brandstation. När du har beredskap ska du kunna ta dig till brandstationen inom fem minuter om larmet går.

Du deltar i utryckande verksamhet som innefattar räddningsinsatser och sjukvårdsuppdrag. Vanliga insatser är räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor.

Vi övar och tränar vanligtvis på vardagskvällar. Varje år har vi också en eller ett par övningsdagar.

Hur din beredskapsvecka är upplagd varierar. Om du bor på orten men jobbar någon annanstans kanske du bara kan ha beredskap på kvällar och nätter. Om du däremot bor någon annanstans men jobbar på orten kanske det passar bra att ha beredskap på dagtid.

Du har god förmåga att samarbeta och är lugn och kontrollerad i stressiga situationer.  Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra. Du bör ha god fysik och vara simkunnig.

Kontaktperson vid frågor

Tommy Lindgren, chef RIB-verksamheten
E-post: tommy.lindgren@sundsvall.se
Telefon: 070-203 43 14

Välkommen att lämna intresseanmälan.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa