Boka tid med en bygglovhandläggare

LÄS MER

Här kan du boka tid med en bygglovhandläggare för att få hjälp inför din ansökan om lov, förhandsbesked eller strandskyddsdispens.

Du kan välja att boka en telefontid, videomöte via Teams eller ett fysiskt möte på plats i kommunhuset.

När du bokar en tid kommer du att behöva beskriva ditt ärende och har möjlighet att ladda upp dokument/ritningar/bilder.

 

Bra att veta:

  • Vill du inte boka en tid men få din fråga besvarad? Då kan du använda dig av e-tjänsten Kom i kontakt med en bygglovhandläggare
  • Har du frågor om ett pågående ärende? Ta kontakt med din tilldelade handläggare eller inspektör eller skicka ett mejl till bygglovavdelningen. Kom ihåg att kolla din mejl - vi håller dig uppdaterad om ditt ärende under förutsättningen att du angett en e-postadress i din ansökan/anmälan.
  • Har du frågor om eldstad, ventilation eller tekniska handlingar såsom konstruktionshandlingar? Ta kontakt med en byggnadsinspektör på telefonnummer 060-19 13 11 eller via e-post till bygglov@sundsvall.se
  • Tänk på att det inte går att lämna in kompletterande handlingar i ett pågående, registrerat ärende via den här e-tjänsten. Om du vill lämna in kompletterande/extra handlingar behöver du skicka ett mail till bygglovavdelningen. Ange i mejlet till vilket ärende handlingarna ska registreras.
  • Du kan även få svar på många av dina frågor om ditt byggprojekt genom att använda bygglovguiden, ett verktyg för dig som vill veta mer om lov, anmälan, förhandsbesked och strandskydd. I bygglovguiden får du svar på vad som gäller inför många typer av byggprojekt. Här får du även beskrivning av vilka handlingar som du behöver lämna in och hur vår handläggning går till. Där hittar du även alla aktuella e-tjänster för att skapa en digital ansökan eller anmälan till oss.
  • Mer information om exempel på byggprojekt, olika typer av ritningar, vad det kostar med mera finns på Sundsvalls kommuns hemsida under Bygga nytt, ändra eller riva.

 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa