Ansökan som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) i Ånge

LÄS MER

Vill du ha möjlighet att göra skillnad och hjälpa de som behöver hjälp där du bor eller arbetar? Kom och jobba som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB), det som också brukar kallas deltidsbrandman. Medelpads räddningstjänstförbund söker nu räddningstjänstpersonal i beredskap till Ånge.

Medelpads räddningstjänstförbunds (MRFs) vision är ett tryggt och säkert samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Inom många områden ligger vi i framkant i ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet. Vi eftersträvar ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service.

Du ingår i deltidsstyrkan på Ånge brandstation. När du har beredskap ska du kunna ta dig till brandstationen inom fem minuter om larmet går.

Du deltar i utryckande verksamhet som innefattar räddningsinsatser och sjukvårdsuppdrag. Vanliga insatser är räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor.

Vi övar och tränar vanligtvis på vardagskvällar. Varje år har vi också en eller ett par övningsdagar.

Hur din beredskapsvecka är upplagd varierar. Om du bor på orten men jobbar någon annanstans kanske du bara kan ha beredskap på kvällar och nätter. Om du däremot bor någon annanstans men jobbar på orten kanske det passar bra att ha beredskap på dagtid.

När du har beredskap ska du kunna ta dig till brandstationen inom fem minuter om larmet går.

Du har god förmåga att samarbeta och är lugn och kontrollerad i stressiga situationer.  

Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.

Du har gymnasial utbildning och B-körkort, som är ett krav.

C-körkort är meriterande. Har du inte C-körkort tar du det efter anställningen.

Det är också meriterade om du har någon form av sjukvårdsutbildning eller tidigare erfarenhet av någon räddningstjänstverksamhet.

Du bör ha god fysik och vara simkunnig.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) är en kommunal deltidsanställning med beredskapstjänstgöring enligt schema, utryckningstid och cirka 50 timmar övningstid per år.

Lön utgår enligt avtal för räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB).

Tjänsten är en provanställning på deltid som avser att övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten kontakta:

Tommy Lindgren, chef RIB-verksamheten
E-post: tommy.lindgren@sundsvall.se
Telefon: 070-203 43 14

Fredrik Lindkvist, platschef Ånge brandstation
Telefon: 0690-121 54 eller 070-183 51 14

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför alkohol- och drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Urval och intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är dock 15 september.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Medelpads räddningstjänstförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan.

På vår webbplats finns mer information om räddningspersonal i beredskap (RiB).

Personuppgiftsansvarig

Medelpads Räddningstjänstförbund
mrf@sundsvall.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa